Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، قرار بود مراسم ساعت ۱۰ شروع شود ولی گفتند که نیم ساعت تاخیر دارد، فرصتی شد تا اقلام اهدایی بانک را ورانداز کنم، نوشته های روی جعبه به خارجی بود ولی تب سنجهای لیزری را به لطف کرونا در این مدت خوب شناختم و دستگاههای اکسیژن ساز را هم بعد از معرفی یکی از مسوولان دیدم.

کردستان اگرچه از صنایع بزرگ برخوردار نیست و مردم ثروتمندی ندارد ولی بزرگترین ثروت این استان، نیت خیرینی است که با هر آنچه در توان دارند برای امور خیر کمک می کنند و در کرونا از هر آنچه در توان داشتند در طبق بخشش گذاشتند و باهم پای سفره ای نشستند که همه از آن سهم داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی ها هم به کمک بیماران رفتند و کادر درمان را برای ارائه خدمات یاری دادند و در این میان بانکها و موسسات مالی با تامین تجهیزات و امکانات درمانی نگذاشتند که نفس بیماران در مراکز درمانی به شماره بیفتد.

بانک قرض الحسنه مهر ایران امسال برای دومین بار به کمک کادر بهداشت و درمان شتافت و در کنار تامین تجهیزات این بار برای تعدادی از کادر درمان هم وام قرض الحسنه ۵۰ میلیون ریالی در نظر گرفت.

مدیر شعب بانک قرض الحسنه مهر ایران کردستان گفت: بانک قرض الحسنه مهر ایران در راستای مسوولیت‌های اجتماعی خود، ساخت مدرسه، توزیع اقلام بهداشتی در مناطق محروم و طرحهای عام‌المنفعه مشارکت دارد.
حسام الدین اسعدی افزود: سهم استان کردستان ۱۵۰ قلم به ارزش پنج میلیارد  ریال برای مراکز درمانی استان تامین شده است.

وی گفت: این اقلام شامل  ۶۴عدد پالس اکسیمتر، ۱۳ دستگاه اکسیژن ساز، ۵۶ دستگاه تب سنج لیزری، ۱۳ دستگاه بارکدخوان و چهار دستگاه ترالی اورژانس است.
مدیر شعب بانک قرض الحسنه مهر ایران کردستان افزود: تسهیلاتی به مبلغ هر نفر ۵۰میلیون ریال برای۱۵ نفر از کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی استان در نظر گرفته شده است.

اسعدی با بیان اینکه این بانک در استان ۲۰۰ هزار مشتری دارد و ۹۷ تا ۹۸ درصد منابع اعتباری آن از طریق قرض الحسنه جذب می شود، گفت: تامین این اقلام از محل منابع قرض الحسنه بانکی است و برای همین مردم نیز در تامین آن سهم دارند.

وی تاکید کرد: برای پیشگیری از بیماری، ضمانت تسهیلات با امضای الکترونیکی انجام می شود که به سامانه احراز هویت وصل است و با استفاده از آن سال گذشته در مصرف کاغذ ۸۵درصد صرفه جویی شد.

ارزش قرض الحسنه در کمک به دیگران

امام جمعه سنندج هم در مراسم اهدای این اقلام اظهار داشت: خدای متعال قرض الحسنه را مصداق قرض به خود معرفی می کند و بانکهایی که در این زمینه عمل میکنند، کارشان ارزش بیشتری دارد و معنای واقعی بانکداری اسلامی را محقق می کنند.

ماموستا فایق رستمی کمک وتعاون در امور را از آموزه های دینی دانست و افزود: در بحران کرونا، اگر کمک وهمدلی مردم نبود نمی شد با آن مقابله کرد و در حال حاضر نیز، رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی توسط عده ای، زندگی دیگران را هم به خطر می اندازد.

وی با بزرگداشت یاد شهدای سلامت گفت: مدافعان سلامت از جان خود گذشته و با ایثار به فکر نجات جان انسانها هستند.

امام جمعه سنندج تاکید کرد: سعادت بشر جر با ایثار در راه دیگران میسر نمی شود و مردم ایران با کمک به همدیگر و کادر درمان، این سعادت را به رخ دنیا کشیدند.

مسوول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کردستان نیز با قدردانی از اقدام خیر بانک مهر ایران گفت: رد قرآن به سبقت از یکدیگر در کارهای خیر تاکید شده است و نهادهای مختلف استان و کشور در شرایط کرونا، از مصادیق این خیر بودند.

حجت الاسلام حمیدرضا عاقل‌زاده افزود: در شرایط سخت اقتصادی کشور که دانشگاههای علوم پزشکی در پرداخت مطالبات کادر درمان با مشکل مواجه هستند، انجام امور خیر می تواند بخشی از دغدغه مسوولان حوزه بهداشت و سلامت در تامین تجهیزات پزشکی را کاهش دهد.

مطالبه‌گری بانکهای کردستان به نفع امور عام‌المنفعه

دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای کردستان هم در این مراسم از اقدام بانک قرض الحسنه مهر ایران به عنوان انتخابی خوب و زیبا نام برد و افزود: در بانکهای استان کارهای عام المنفعه بسیاری از جمله خرید آمبولانس، ساخت خانه بهداشت و مدرسه انجام می شود.

علی اشرف یوسفی غیاثی با بیان اینکه رد دوران مقابله با کرونا کمکها به سمت و سوی تامین تجهیزات درمانی سوق یافت، افزود: سال گذشته بیشتر بانکهای استان در این زمینه به کادر درمان کمک کردند.

وی با اشاره به استقبال مردم کردستان از سپرده های قرض الحسنه به دلیل اعتقادات مذهبی، افزود: منابع بانکی که در خدمت امور خیریه باشد، از محل قرض الحسنه تامین می شود که این حسابها دست بانکها برای کارهای خیریه را باز می گذارد.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای کردستان با بیان اینکه بانک ملی ۱۰۰ مدرسه در کشور ساخته است، اضافه کرد: از این تعداد ۱۰ مدرسه در کردستان بوده که سهم بزرگی به شمار می رود.

وی گفت: تاکید بر مدیران و مسوولان بانکی استان این است که از مرکز پیگیر منابع بیشتری برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به ویژه در زمینه وام ازدواج و اشتغال بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) باشند.

کمک بزرگ اکسیژن سازها برای بیمارستانها

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این نشست اکسیژن سازها را کمک بزرگی برای بیمارستانها دانست و افزود: با بهره برگیری از این امکانات، با استفاده از این تجهیزات می شود بخش های جدیدی در بیمارستانها ایجاد کنیم که امکان رساندن گاز طبی به آنها کم است.

دکتر فرزین رضاعی با بیان اینکه وامهای قرض‌الحسنه امکان خوبی برای کادر درمان در شرایط فعلی که در پرداخت معوقات و مطالبات آنها با مشکل مواجه هستیم، به شمار می رود، تاکید کرد: کادر بهداشت در این زمینه مغفول واقع شده‌اند و با وجودی که آنها هم در خط مقدم مقابله با کرونا و شرایط اقتصادی هستند، اما از تسهیلات بی بهره هستند.

وی به تعامل بسیار خوب بانکها برای واکسیناسیون کارکنان خود داشتند و ۷۰درصد آنها دُز اول را تزریق کرده اند و از آنجا که شریان اقتصادی هر کشوری به فعال بودن بانکها بر می گردد، سلامت کارکنان این نهادها بسیار مهم است.

کمک ۱۸۰ میلیارد ریالی خیرین سلامت در بحران کرونا

مدیر عامل مجمع خیرین سلامت  کردستان هم در حاشیه این مراسم در گفت و گوی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مجمع خیرین سلامت استان در ۲ سال اخیر که کرونا در استان جولان می دهد از کمکهای خیرین سلامت در حد قابل توجهی برخوردار شد.

مهدی علی مسیمر با بیان اینکه بضاعت مردم کردستان به دلیل محدودیتهای اقتصادی، در مقایسه با دیگر نقاط کمتر است ، اضافه کرد: ولی با این حال مردم استان در مقابله با کرونا خوش درخشیدند و اگرکمکهای مردمی نبود آسیبهای کرونا بیشتر می شد.

وی افزود: خیرین سلامت بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال به بخش های مختلف کمک کرده اند که شامل تجهیزات و اقلام بهداشتیو بسته های معیشتی بود و به غیر از آن در ساخت پروژه های بهداشتی و درمانی، پشتیبان درمان بوده اند.

مدیر عامل مجمع خیرین سلامت  کردستان  گفت: در بحران کرونا خلایی برای بیماران برای دریافت خدمات مطلوب ایجاد شد و خیرین با تامین دستگاههای اکسیژن ساز توانستند به نیاز وسیع بیمارتسانها به این تجهیزات پاسخگو باشند.

به گفته مسیمر، خیرین در چهار شهرستان استان، بخش های تنفسی و یا کمک تنفسی را ساخته و یا در حال ساخت  دارند که این بخش در مریوان با صرف ۲۰ میلیارد ریال کمک خیرین در آستانه بهره برداری است.

وی اضافه کرد: ۶۵ طرح در ۱۰ سال گذشته در استان توسط خیرین سلامت انجام شده و ۱۲ طرح دیگرنیز در دست ساخت است که بخشی از آن تا پایان سال به بهره برداری می رسد و برای آنها ۲۵۰ میلیارد ریال کمک شده است.

در ۲۴ساعت منتهی به ظهر روز سه شنبه ۲۰ مهر ۲۸۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کردستان، شناسایی و ۹۰۰ بیمار در مراکز درمانی بستری هستند که ۸۱نفر آنها در بخش آی سی یو  تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.

با مرگ هفت بیمار دیگر در شبانه روز گذشته تعداد قربانیان کرونا از اسفند ۱۳۹۸ تا ظهر امروز یک هزار و ۷۱۵ قربانی داشته است.

برچسب‌ها کرونا کردستان بانک مهر ایران بانکداری اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا کردستان بانک مهر ایران کرونا کردستان بانک مهر ایران بانکداری اسلامی بانک قرض الحسنه مهر ایران مقابله با کرونا تامین تجهیزات میلیارد ریال خیرین سلامت کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۸۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: پرستاری، یکی از مهم‌ترین مشاغل است که مستقیما با سلامت و جان مردم سر و کار دارد اما مشکلات شغلی و معیشتی این گروه که هر سال تنها وعده بهبود آن از سوی مسئولان داده می‌شود، طاقت پرستاران را بریده است.

ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری‌ و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیرهای همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آنها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روزها مدام خبر استعفای دسته جمعی آنها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک‌ سال گذشته بارها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آنها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آنها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آنها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران در گفتگویی به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آنها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کارها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قرادادهای کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آنها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستارها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آنها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشورهای عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آنها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آنها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و ... . فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آنها باعث شده که خیلی از آنها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشورهای حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند. الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بارها در روزهای پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکیدهای رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.» اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آنها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آنها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند. هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی، ماهانه باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری فقط ۱۵ هزار تومان است!

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیروها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901641

دیگر خبرها

  • برقراری فوق العاده خاص در احکام کارگزینی کادر درمان
  • دستگاه‌های حاکمیتی سهم خود را برای مقابله با مواد مخدر مشخص کنند
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت
  • شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • دستاورد تجمعات دانشجویان آمریکایی شفاف شدن چهره غرب است
  • پست بانک ایران بخشنامه پرداخت تسهیلات مسکن فرزند سوم یا بیشتر را در سال ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • ۲۵ هزار کارگر ساختمانی در کردستان بیمه ندارند
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟